26 November 2011

Julekortbilder....





Det er ikke lett å få disse to til å være stille, søte og ordentlig begge to samtidig..... så julekortbilde fotograferinga tok litt tid dette året som alle de andre :) I går knipset jeg hele 210 bilder av disse to søteste rampungene og nå har jeg 3 stykker som jeg skal velge i mellom. 3 fine av 210.... det er en fin ytelse hihihi

Það er ekki auðvelt að fá þessa tvo til að vera rólega, sæta og almennilega báða tvo í einu.... svo að jólakortamyndatakan tók smá tíma þetta árið alveg eins og áður :) Í gær tók ég heilar 210 myndir af þessum sætustu óþekktarormum og nú hef ég 3 sem ég ætla að velja á milli. 3 góðar af 210... það er fínasti árangur hahaha. 




Ha en super første adventshelg dere skjønninger. Det skal vi i hvertfall :) Pepperkakebaking, julebord og kino er på planen denne helga hos oss. 

Eigið súper góða fyrstu aðventuhelgi. Það ætlum við allavega :) Piparkökubakstur, jólahlaðborð og bíó er á planinu hjá okkur þessa helgina. 

24 November 2011

Førjulskos


Her i heimen pyntes det litt og litt. Jeg driver med forskjellige jule små ting om kveldene og koser meg ufattelig med dette førjulspusleriet.... Seine kvelder, alene oppe med julelys og musikk. Herlig rett og slett. 




Jeg har lyst til å vise dere noen bilder jeg knipset her hjemme i kveld... 


 Å pynte fyrstikker esker er så utrolig enkelt, også for barna. Og de blir jo bare så søte. 



 
I gårkveld fikk jeg to gode veninner på besøk og vi lagde adventslysfat. Jeg er veldig fornøyd med mit. Hvit, grønt og brunt, naturlig, enkelt og vakkert synes jeg. 


Her står det klart på stuebordet og vi venter bare på søndagen så at vi kan tenne første lyset. 


Gran i små krukker og da lukter det herlig




Mandarin hører julen til 


Ute på trappa har jeg plantet små juletrær. Det ene har fått lyslenke på seg og det er bare så vakkert i mørket. 


Er du i julestemning og har du begynt å pynte? 
I morgen er det fredag, beste dagen i uka. I helga er det mange planer og jeg gleder meg :) 



Íslenska: Ég er byrjuð að jólaskreyta smám saman og nýt þess í botn. Að fara seint að sofa, vera ein vakandi í myrkrinu með jólaljósin og jólatónlist... dásamlegt! 
Ég er búin að dunda við að skreyta eldspítustokka, sauma hjörtu sem eru fyllt með jólalykt og gera aðventukrans. Fékk góðar vinkonur í heimsókn í gær og við gerðum aðventukransa/diska. Ég er mjög ánægð með minn... hvítt, grænt og brúnt, náttúrulegt og fallegt. 
Úti á tröppum eru komin jólatré í potta. Eitt þeirra er búið að fá á sig seríu og það er dásamlegt í myrkrinu. 
Hvernig er það með þig, ertu komin í jólaskap eða byrjuð að skreyta? 
Á morgun er föstudagur, besti dagurinn í vikunni. Um helgina er ég með mörg plön og hlakka til :


20 November 2011

Julestemning


For noen dager siden dro jeg og Trine på en liten skogstur. Vi fikk med oss noen søte juletrær fra den turen.... vi mener jo at vi ha reddet disse trærne som ellers hadde vokst alt for tett og ikke blitt noe fine der ute. Så vi tok de som var veldig tette fra hverandre, da har vi et fint hjemme og skogen har et fint der ute. 


Planen var jo egentlig å hente trærne nå før det kommer snø og ha de på lur fram til advent eller 1.desember. Men dersom jeg har kommet uvanlig tidlig i julemodus dette året klarte jeg ikke å vente. Jeg har tatt inn tre søte trær og plantet de i krukker og glass og satt de ut i vindu. 


Det er herlig med litt julestemning, og nå gleder jeg meg enda mer til neste helg... da er det første søndag i advent og DA er det LOV å pynte ordentlig. 


Stjerne av små kvister og ståltråd er veldig enkelt å lage og setter litt ekstra stemning i vindu. 


Liten lyslenke som går for batterier er veldig kjekt. Jeg elsker å komme ned på morgenen og se lyset på dette lille søte treet. Også skaper det god stemning i mørket i ettermiddagen og på kvelden. Herlig! 


Blonder og kongler, naturlige farger, varme og kos... oh lykke! 


Dette er så det nyeste jeg har puslet med. Hjerter sydde av julestoff og grovt hvit lin og blonde. Jeg fylte de med vatt og krydder så nå dufter det JUL i gangen. De skal jeg egentlig legge bort fram til neste helg. 


Jeg vet ikke om jeg skal si at jeg har kommet i julestemning.... men jeg har i hvert fall kommet i advent stemning. Nå gleder jeg meg til å lage kalender til verdens beste gutter! Alle pakkene er i boks så nå er det bare å kose meg med å pakke inn og henge opp :) 

Har du kommet i advent stemning? 

16 November 2011

Solrik vintermorgen





 I dag har jeg og lillebror koset oss med sein og deilig frokost. Jeg har bihulebetennelse og skal holde meg hjemme hele uka. Formen begynner heldigvis å bli litt bedre så jeg har nå lyst på mat og orker å ha lille tassen hjemme. Han fikk lov til å ha fri i dag og vi koset oss skikkelig.

Sola skinner her i Sandefjord og det er frost, rim på gresset og trærne. Utrolig vakkert! 
 

Denne salaten var veldig god! Den  lagde jeg av rester fra i går kveld.... kylling i små biter (som jeg kjøpte ferdig grillet i butikken), mais, paprika, rødløk, lett rømme, litt karri og grillkrydder. Kan absolut anbefales på rista brød! 


Dersom jeg lagde et helt innlegg om storebror sin nye ullgenser må jeg også vise dere lillebror sin. Denne strikket jeg i fjor av rester av islandsk ull. Den har vært en stor favoritt hos både meg og lillebror. 

Dagen skal vi bruke til litt rydding, strikking og små pusling, sånn som formen gir lov til. Også har vi lånt Jul i blåfjell på biblioteket og har planer om å se på alle episodene de neste dagene før vi så går og ser på den nye filmen på kino. Kos!

Ha en fin, fin, vakker vinterdag dere og.

13 November 2011

Nye ferdige strikkeprosjekter



Dersom denne strikkejakka som jeg strikket for enten 1 eller 2 år siden har både blitt for liten og har også plutselig begynt å klø i følge storebror i heimen var det vel på tide å strikke en ny en til han. 
                                                                  
Jeg så en så utrolig flott genser hos Merete med bloggen Monstermønster her om dagen.  Jeg hadde ikke tålmodighet til å vente på mønsteret som hun nå har lagt ut så jeg begynte selv... med hennes idee og  maskemengder fra forskjellige mønstre jeg hadde i skapet var jeg i gang. Jeg strikket av pt5 som er nylon blandet ullgarn på pinner nr.3,5. Garnet som kan vaskes i maskin og i følge fornøyd eier av genseren klør ikke er veldig deilig å strikke med. Også mente de i butikken at det skulle holde seg veldig godt og ikke nuppe. 


Det er første gangen jeg gjør kantene nedest med rillestrikk og jeg synes det gjør seg veldig fint. Fargestripene er også rillestrikk mens resten av genseren er rett. 
 
Fornøyd eier :) 





Nye ullsokker til han er også på plass så nå kan vinteren godt komme! 

12 November 2011

Besøk til mamma

Varmt vann som kommer rett opp fra jorden.....

For par uker siden dro vi hjem til Island på besøk. Mamma'n min bor it et utrolig fint hus som jeg bare må vise dere noen bilder fra.
 


Ute i hagen er det mange vakre stilleben. Gamle krokker, kar, stoler, steiner....


Inne er det også veldig mye fint. Mamma er utrolig flink til å lage koselig stemmning med mange flotte stilleben her og der. Jeg ser det nå når jeg har kommet tilbake at jeg skulle ha tatt mye mye flere bilder... men det må vel vente til neste gang.




En liten gave fikk mamma av meg. Hjemmestrikka kjøkkenkluter i nydelige duse farger. Silkebånd og et vakkert sink hjerte gjør gaven utrolig søt.