07 January 2012

Strikkedilla

I dag rydder jeg jula ned i esker og vasker huset. Herremalla!!! Så mye støv og ting og tang over alt! Jeg har hatt lyst til å få bort julepynten for noen dager men denne her får meg alltid til å gjøre noe annet ;) Jaha, det er strikkekurven som frister mer en rydding og vasking av hus. 


Jeg holder på med islandsk genser til mamma, men når jeg har store prosjekter på pinnene er det deilig å lage en og en liten ting inn i mellom. Jeg fant ut på torsdag at minstemann trengte ny hals og vips, den falt av pinnene samme kvelden. Den er jo kjempe enkel, jeg husker ikke hvor jeg så ideen.... men i hvert fall da passer den så bra og minsten er storfornøyd.

Men i dag har strikkepinnene ligget i kurven og jeg har ryddet. Jeg har myyyyye igjen, denne ryddinga kommer helt sikkert til å vare hele helgen.... Men det er jo så deilig å få det rent, lyst og lett igjen. 


Disse her er noen av favorittene mine. Disse har mamma'n min laget av keramikk og ull. De la jeg vekk i jula dersom jeg trengte vinduet til julepynt. Nå er de på plass igjen og jeg er fornøyd. 


Jeg har laget meg nytt lysfat til stuebordet. Brukte samme fat som jeg brukte til adventslysene. Her har jeg blandet sammen nye og gamle ting, lys, blomster og kongler. Mini ildtoppen kjøpte jeg i går og puttet i en bitte liten sink bøtte jeg fikk av en jente når hun sluttet i barnehagen i fjor. Tine K. glasslysene fikk jeg av Trine'n min til jul. Tusen takk snuppa! 


Disse kulene fra Lisbeth Dahl fikk jeg av mamma for mange år siden og jeg er alltid like glad i de. Elsker fargen, formen og de søte krokene på de.Ha en fin, fin, helg videre.

Nú er ég loksins að pakka niður jólaskrautinu. Er alveg komin með meira en nóg af því fyrir nokkrum dögum síðan en prjónakarfan hefur freistað meira en tiltekt og þrif. Ég fattaði á fimmtudaginn að Aroni vantaði trefil eða eitthvað hlýtt í hálsinn og skellti þá í þennan klút/trefil.... hals eins og það kallast á norskunni. Drengurinn er himinlifandi með útkomuna og ég líka. Ferlega einfalt og fljótlegt og hlýtt. 
Ég bjó mér til nýtt kertafat á stofuborðið. Notaði sama fat og ég notaði undir aðventukransinn og blandaði svo saman gömlum og nýjum hlutum, blómum, kertum og könglum. 

1 comment:

  1. Vá hvað klúturinn er æðislegur :) Ekkert smá flottur hjá þér.

    ReplyDelete