28 December 2011

Julaften


Det er noe magisk med pyntet juletre med alle gavene under.... 


Blanding av gamle og nyere julekuler hører til på treet. 

'
Men i alle dager..... HVEM ER DET SOM KOMMER PÅ BESØK PÅ SELVESTE JULAFTEN???? 


Nissen kom hele veien fra Island!!! Og han ville så gjerne få et bilde av seg sammen med guttene og bestemor.... 


Og jammen hadde han med en gave til disse to snille guttene.... 


De viste ikke helt hvordan de skulle være.... var dette her på ordentlig eller hva?? Hihihi, så herlig. Til lunsj var det dekket til julegrøt. Tradisjonen vår er å spise varm risgrøt til lunsj på julaften. En av de som spiser er heldig og får en mandel i skåla sin og den får en gave. I år var det Robert som fikk mandelen og gaven var midt i blinken, Geni for barn. Jeg tror vi har lest alle spørsmålene flere ganger nå og hele familien har blitt litt klokere :) 


Skjønningene leker med noen nye små ting de fikk av nissen  i mens de venter på at julen ringer inn.... 


Og så var det maten.... oh herre min! For noe så vidunderlig godt!! Ryper spiser vi på julaften og det har jeg gjort siden jeg ble født! Heldigvis liker mannen det godt så det var ikke noe problem å få inn min tradisjon når vi begynte å bo sammen. Ryper, karamelliserte poteter, islandske erter, waldorf salat a'la mamma og verdens beste saus, oh lykke :) 


De små orker jo ikke å sidde lenge vad matbordet når det venter så mange pakker i stua.... så når de var "mette" fikk de lov til å åpne gavene de fikk av hverandre, gjett om de hadde valgt verdens beste tinga til hverandre. Det er såååå herlig å se gleden hos disse to :) 


I mens de pakket opp gavene fra hverandre tok vi runde to på maten :) 
Etter det satt vi oss på sofa'n og koset oss med gaver, marsipan, vin og julebrus utover kvelden. Alle la seg fornøyde til sengs, trøtte og med fanget fult av nye ting. Det er sånn jula skal være. 

1 comment:

  1. For et skjønt innlegg! Skjønne bilder og skjønn tekst :-)
    Er glad dere hadde en fin julaften! Vi sees på jobb på fredag :-) eller skal du jobbe i morgen også? Nyyt romjulsdagene!
    Klemmer fra oss

    ReplyDelete