06 March 2012

Islandsgenser ferdig


Denne genseren begynnte jeg på i januar. Så ble jeg tom for ull (denne må jeg kjøpe på Island eller bestille) så da ble det litt stopp og noen andre små prosjekter var på og av pinnene i mellomtiden. I går fikk jeg endelig strikket ferdig denne. Den er til mamma, en mønster hun ønsket seg men jeg strikket den ekstra lang av hennes ønske. 


Kjempe tradisjonelt islandsk mønster og farger strikket av islandsk ull. Ganske tungvint å flytte ullen fra Island til Norge for så å sende genseren tilbake til Island hehe :)  



Dette mønsteret var kjempe moro å strikke og når jeg kom opp til mønsteret på brystet gikk det kjempe fort.... er gjerne sånn med det som er spennende eller morsomt :) 




Denne gamle trekassen står på gangen. Synes den er spesielt fin fordi det står Grans på den, dersom Grans bryggeriet er her i Sandefjord. Kassa har jeg fylt opp med par blondeduker og så forskjellige flasker som jeg av en eller annen grunn synes er fine eller morsomt å ha pga noen minner. 


Alle disse tingene som står samlet i gangen har hver sin historien som jeg synes er koselig. Vinduet med forskjellige farger på glassene har en veldig morsom historie.... forteller denne evt en annen gang med bedre bilder av vinduet til. 

Her blir det jammen nytt strikkeprosjekt på pinnene i kveld... herregud jeg er skikkelig strikkenerd jeg.... :) Har også par sy prosjekter i hodet som jeg har lyst til å trille fram til verden snart. Alt sin tid ;) 

Ha en fin,fin kveld du, med eller uten strikkepinner :) 


Var að klára að prjóna þessa peysu fyrir mömmu. Uppskriftin er úr gömlu lopablaði en ég gerði að sjálfsögðu smá breytingar... lengdi hana um 20 cm og hafði stroffin öðruvísi en þau áttu að vera. Skondið að senda ull frá Íslandi til að prjóna peysu sem á svo að senda til baka til Íslands :) Vona bara að hún passi á múttu. 
Trékassinn og hinir hlutirnir sem eru í ganginum hjá okkur hafa allir hver sína söguna. Mér finnst það skemmtilegt þegar hlutir hafa einhverja sögu. Glugginn á sérstaklega fyndna sögu, ég segi hana kannski seinna með betri myndum af glugganum. 
Eigðu gott kvöld, með eða án prjóna í höndunum..... ég ætla að fitja upp á nýju verkefni og kúsa mig hérna í sófanum með kertaljós. 

1 comment:

  1. hei, så flott genser. Hvor får jeg eventuelt tak i garnet ?

    Takk for hjelpen !

    ReplyDelete