11 March 2012

Fantastisk lørdagskveld


I går fikk vi kjempe koselig besøk av et islandsk par. Jeg dekket bord, plukket ferske greiner med meg inn og tente lys. Blant annet tente jeg englelyset jeg fikk av søte Line i desember. Å bruke en lørdag på å pusle med sånne forberedelser synes jeg er helt topp!! Små rydde, vaske, hente inn noe ferskt fra naturen, tenne lys og lage en koselig, innbydende atmosfære.


Denne lysestaken fikk vi av mamma for mange år siden. De var to ganske like som hørte sammen, men for par år siden klarte guttene å få den andre i gulvet. Denne er jeg kjempe glad i og synes det er kos å tenne lys i den. 


 

Disse lysestakene er også av flinke mamma'n min. Raku brent keramikk med glass på toppen. Herlige farger og tekstur på disse. 


Så var det bordet. Det dekket jeg helt enkelt, med to løpere, vinglass, vannglass, servietter og to sett med bestikk til hver. Rettene skulle vist bli mange så tallerkener skulle ikke på bordet i forveien. 


   

Stoff servietter som vi kjøpte på Rhodos for noen år siden i hekklede serviettringer som jeg fikk av mormor. 

Og så var det maten.... himmel og hav!! Gjestene hadde med seg det meste av maten... kjekt! Han er kokk og laget fantastisk god mat til oss. Det første vi fikk var tigris reker i noen orientalsk saus, de spiste vi opp før jeg rakk å hente kameraet. 


Nest ut var det kreps på himmelsk måte! Kveldens vinner av min mening!


Så var det laks som var så god at jeg får vann i munn når jeg ser på bildet.


Hovedretten var kalvestek med kålrotkrem, kantarell og fantastisk saus. 


Til slutt, fransk sjokoladekake, jordbær og krem. 

Etter maten drakk vi opp vinen, skravlet laaaangt ut på natta og stor koset oss. Dette folkens, var en fantastisk lørdags kveld. 

Áttum stórkostlegt laugardagskvöld í gær. Fengum heimsókn af íslensku pari, hann er kokkur og matreiddi fyrir okkur stórkostlegan mat, held að myndirnar tali sínu máli. Sjúklega góður matur, gott vín, skemmtilegt spjall, kertaljós og kósýheit.... frábært laugardagskvöld!

3 comments:

 1. Får vann i munnen selv jeg, av å se på disse bildene ;)

  Tror jammen vi må bli introdusert for disse vennene ;) Hihi!

  Stor klem

  ReplyDelete
 2. Kjempelekker borddekking, så flink du er! Det passet jo perfekt til herremåltidet, som mildt sagt så meget innbydende ut ;-)
  Jepp, gøy å pusle rundt i påvente av besøk en lørdag, men jeg skal innrømme at jeg foretrekker å ha litt albuerom mens jeg holder på, ellers kan resten av husholdningen noen ganger gå meg litt på nervene hvis de roter i stedet for å hjelpe til å rydde/vaske ;P

  ReplyDelete