24 February 2012

Fredagskos

Det ble plutselig en pause her på bloggen.... Den 10.februar døde morfaren min etter lang og tøff krig mot kreft. Jeg dro derfor opp til Island for å være sammen med familien og si siste farvel med bestefaren min. Det var noen triste, gode, tøffe og glade dager jeg hadde på Island sammen med familie og venner. 

Selv om at vi alle vet at det er sånne livet går da er det alltid trist og tøft når en vi elsker dør. Men jeg er så heldig som har mange, mange, gode minner om bestefaren min og alt det vi gjorde sammen og hvo utrolig snill han var. Nå vet jeg at han følger med og passer på oss selv om han er borte. 

I går kveld kom jeg hjem og det var jammen deilig å komme hjem igjen til mann og barn. Deilig å komme hjem fra tur og bare jobbe en dag og så er det helg. I kveld skal vi kose oss med hjemmelaget pizza og The Voice på tv'n. 


Disse bildene tok jeg på Valentines day, nå holder jeg på og lager akkurat lik pizza igjen, og det kan jeg si at jeg gleeeeeeder meg til å spise den fordi den var utrolig god! 


Deigen er slumpet, hvetemel, fersk gjær, salt, oliven olje og vann. La heve i ca halv time og kjevle ut. Så tok jeg på bitte, bitte lite pizza saus og bitte bitte lite ost og grillet pizza'n i ovnen på 250 grader for noen minutter.... til den er passa stekt.
Når pizza'n er ute av ovnen tok jeg på rukola salat, parma skinke, parmesan ost og hvitløksolje som jeg laget av oliven olje og fersk hvitløk. 
Himmel og hav!! Denne er utrolig god! Et glass rødvin må en egentlig ha ved siden av. 


Ha en fin helg! 

Það varð óvænt pása hérna á blogginu.... Afi minn lést þann 10.febrúar eftir baráttu við krabbamein. Ég fór þess vegna til Íslands til að vera með fjölskyldunni og kveðja afa. Ég átti, góða, erfiða, skemmtilega og sorglega daga á Íslandi. 
Í gær kom ég svo aftur heim til manns og barna og í kvöld ætlum við að hafa það kósý í kvöld með heimabakaða pizzu og uppáhalds þáttinn í sjónvarpinu. Ég tók þessar myndir á valentínusardaginn þegar ég gerði svona pizzu eins og ég ætla að gera núna. Jeremías á jólaskónum hvað ég hlakka til að borða hana!!! Hún var sjúklega góð!! 
Deigið er slump af hveiti, fersku geri, smá salti, slatta ólífuolíu og vatni. Látið hefast í ca hálftíma og svo flatt út. Sett á pínu, pínu, lítil pizza sósa og pínu, pínu, lítill ostur og svo grillað í ofninum á 250 gráðum. 
Þegar pizzan er tekin út er sett á hana rucola salat, parma skinka, parmesan ostur og hvítlauksolía. Það er síðan eiginlega möst að hafa rauðvínsglas með þessu! 

Góða helgi! 

2 comments:

  1. Hei.
    Så trist med din morfar. Kondolerer.
    Så deilig den pizzaen så ut. :)
    Klem fra Mette.

    ReplyDelete