04 December 2011

Andre søndag i advent


Her ser dere årets gavekalender. Guttene er storfornøyde og synes det er utrolig stas med en liten gave hver morgen. Det er ikke tradisjon med gavekalender på Island så dette er noe nytt for oss (vi hadde det for første gang i fjor). Vi har snakket mye om at de må være fornøyde med alle gavene de får, uansett den er stor eller liten. De er det og mor får klemmer og takker hver morgen for disse lille morsomme gavene. Det er jo så herlig å se disse små (selv om de er ikke så veldig små lenger) gullungene så spente, glade og takknemlige. Jeg har ikke mindre moro med den kalenderen, det å se blikket i øya, få klemmene og se de åpne gavene i spenning er jo helt fantastiskt! 

Hér sjáiði þessa árs jóladagatal. Strákarnir eru í skýjunum með þetta og finnst æðislegt að fá einn lítinn pakka á hverjum morgni. Við höfum talað mikið um að þeir eigi að vera ánægðir með allar gjafirnar, hvort sem þær eru stórar eða litlar. Það eru þeir og ég fæ knús, kossa og þakkir á hverjum morgni. Það er svo dásamlegt að sjá litlu ormana (sem eru ekki svo litlir lengur) svona spennta, glaða og þakkláta. Ég fæ svo mikið út úr því að ég hef ekkert minna gaman af dagatalinu en þeir.



Mannen i heimen har også fått kalender! Jada, et lite og søtt kalender med små sjokolader og lapper med noen søte ord fra meg til han. Det er moro å gi han disse små pakkene og. Jeg var litt redd for at han skulle synes det teit med kjærlighetsbrev hver eneste dag i desember, men det var ikke noe å bekymre seg for, han er storfornøyd :) 
Maðurinn á heimilinu fær líka dagatal! Jább, lítið og sætt dagatal með litlum súkkulaðimolum og miðum með sætum orðum frá mér til hans. Jeg var pínu efins hvort ég ætti að gera það, hvort honum fyndist kjánalegt að fá ástarbréf á hverjum degi í desember, en hann er bara ferlega ánægður með þetta :) 



Det pyntes stadigvis litt og litt mer. I år har jeg bært en del pynt ned fra boden men opp igjen... det er ikke alt av det jeg har i eskene som jeg liker i år... men da får det vente i eskene og eventuelt blitt tatt opp seinere. Det er jo litt morsomt å noen ting skal opp hvert eneste år uansett hvo stygge og rare de er, noen ting bare hører julen til. 

Það kemur alltaf aðeins meira jólaskraut upp. Í ár er slatti af skrauti sem ég hef tekið fram en sett svo aftur niður í kassa... það er bara ekki allt í jólakössunum sem ég fíla í ár... en þá er bara að setja það aftur í kassa og kannski taka það fram seinna. En það er samt skondið að sumir hlutir þurfa bara að vera uppi við hver einustu jól, sama hversu ljótir eða asnalegir þeir eru, sumt tilheyrir bara jólunum. 



Denne søte nissen fikk jeg av en venninne i adventsgave i fjor. 


Noen julegaver har jeg pakket inn. Det er det aller beste synes jeg! Å sitte i ro og kose meg med innpakkninga på kvelden når alt er i ro, himmelskt :) 
Gråpapir, blonder, kongler, noter... kan ikke bli feil :) 

Ég er byrjuð að pakka inn jólagjöfum. Það er það allra besta finnst mér! Að sitja og dútla með þetta á kvöldin þegar allt er komið í ró, himneskt :)  
Grófur einlitur pappír, blúndur, könglar og nótur... það getur ekki klikkað :) 


Ha en fin, fin, andre søndag i advent! 
Her har vi familiebesøk fra Island. Vi skal kose oss sammen med dem i dag. Ungene har ønsket seg å dra på lekeland så det skal vi og ut å spise etterpå. Vi skal også tenne andre andventslyset som på Islandsk kalles for "Betlehemlyset", skravle og hygge oss. 

Eigið góðan annan sunnudag í aðventu! 
Hérna erum við með heimsókn frá Íslandi. Við ætlum að hafa það notalegt saman. Krakkarnir eru búnir að óska sér að fara í leikjaland sem við ætlum að gera og svo kannski út að borða á eftir. Við ætlum líka að kveikja á Betlehemskertinu, kjafta saman og hafa það kósý. 

6 comments:

  1. Mikið er þetta fallegt hjá þér Katla mín! Þú ert svo mikill fagurkeri. Knús á ykkur á aðventunni og kveðja úr snjónum hérna hjá okkur!
    Elísa

    ReplyDelete
  2. Bara dásamlega krúttlegt allt saman :)

    ReplyDelete
  3. Dúlla aldarinnar!

    ReplyDelete
  4. Så fin julekalender og koselige bilder. :))
    Ha en fin dag.
    Klem Mette.

    ReplyDelete
  5. såååå koselig kalender til gutta (inkl.mann)... nå fikk jeg julestemning... :-)
    klem kine

    ReplyDelete
  6. Takk for koselig besøk på torget, og den fine kommentaren på bloggen. Nå har jeg kost meg med å titte i bloggen din, og blir skikkelig inspirert over kreativiteten din.
    Og så herlige gutter du har da, kuleste julekortbildene :D

    klem fra Merete alias kaoz

    ReplyDelete