18 June 2012

Sommer uten sol....


Her blomstrer det selv om sola ikke viser seg så mye. Denne fine blomsten ble med hjem fra Rimi en dag uten alle forventninger, en helt grei liten lilla blomst som så mistet blomstene ikke så veldig mange dager etter at det ble med hjem. Så plutselig en dag kom det nye blomster.... mange nye blomster på det! Vakkert ikke sant? :) 

Hérna er allt í blóma þrátt fyrir það að sólin láti lítið sjá sig þessa dagana. Þetta blóm varð fyrir stuttu með heim úr matvörubúðinni, án allra væntinga. Fannst það nokkuð sætt lítið blóm með fjólubleikum blómum. Nokkrum dögum eftir að ég keypti það visnuðu svo blómin af því. Svo allt í einu komu ný blóm á það.... mörg ný blóm! Fallegt! 



Her i heimen spiller vi en del spill om dagen. Kortspill og Mikado er en av de populære hos 6 og 7 åringene. Mikado er et ypperlig spill. Det øver finmotorikken, konsentrasjonen, tålmodigheten og tellinga. Når en har sittet stille får å ikke forstyrre de andre, ventet på tur og prøvd å løfte en og en pinne om gangen uten å bevege de andre for 10 - 15 minutter er det på tide å telle hvem fikk flest poeng, MORO! 

Hérna á heimilinu spilum við töluvert spil. Gamaldags spilastokkur og Mikado eru dæmi um það sem er vinsælt þessa dagana hjá 6 og 7 ára ormunum. Mikado er frábært spil. Það þjálfar fínhreyfingar, einbeytingu, þolinmæði og talningu. Þegar maður er búinn að þurfa að sitja kyrr til að ekki trufla þann sem er að gera, bíða eftir að röðin komi að sér og svo prófað að lyfta upp einum og einum pinna í einu án þess að hreyfa hina í kring í um það bil 10 -15 mínútur er komið að því að telja hver fékk flest stig. GAMAN! 



Mikado kan en spille over alt. I sommer har vi spilt det inne, ute, på gulvet, på bord, på hotellrom, på ferja og på flyplass. 

Mikado er spil sem er hægt að spila út um allt. Í sumar erum við búin að spila það inni, úti, á gólfinu, á borði, á hótelherbergi, í skipi og á flugvelli. 


Husk at det er viktig at vi bruker tid sammen med ungene våre, koser oss, ler, diskuterer, leker og lærer. Det er vi de lærer av og barn lærer det de ser og gjør sammen med noen, ikke det de blir fortalt. 
Du er ditt barns første og viktigste lærer!! 

Munið að það er mikilvægt að við eyðum tíma með börnunum okkar, höfum það kósý, hlæjum, rökræðum, leikum og lærum. Það erum við sem þau læra af og börn læra það sem þau sjá og það sem er gert með þeim, ekki það sem þeim er sagt. 
Þú ert fyrsti og mikilvægasti kennari barnsins þíns!! 


4 comments:

  1. Det er læreren sin, det, og verdens beste mamma (bortsett fra min mamma da, selvsagt) ;)
    Fine bilder, snuppa :-)

    Ser deg i morgen!

    Klemmer

    ReplyDelete
  2. Så koselig bilder. Sommeren lar seg vente på :-| ingen fare for å bli solbrent eller at blomstene tørker . Takk for koselige kommentarer inne på bloggen min.
    Kan ikke du høre med Omar om en lys grå farge som gjør seg på panel?
    Savner deg. Hils guttene.
    Klem

    ReplyDelete
  3. Line: Jeg har malt (hmmmm, Omar har malt) en kommode (http://hjemmeerbest.blogspot.no/2011/09/prosjekt-kommode.html) i lys grå farge som heter hvit lin (tror den var fra Jotun) som jeg er veldig fornøyd med. Men husker at det var to farger med samme navnet fra to forskjellige leverandører og den andre var alt for lys.
    I helgen malte han så panel vegger inne hos guttene i stein grå farge, den fargekoden fins vel ikke dersom vi blandet sammen noen maling som vi hadde liggende. Skal blogge om det snart.
    Grå Ara fra Fargerike synes jeg også er fin på fargekart, har ikke sett den på noe.
    Omar kommer ikke på noe for øyeblikket....

    Klem :)

    ReplyDelete
  4. ó svo ótrúlega rétt hjá þér elsku Katla. Ég er alltaf að minna sjálfa mig á að tileinka mér þennan hugsunarhátt.
    Eyða tíma með börnunum á meðan þau nenna ennþá að eyða tíma með okkur. Áður en við vitum erum við orðin hallærisleg og það er mega leim að hanga með mömmu og pabba ( þetta er meira að segja byrjað hjá AM)
    Knús á ykkur yndislega familía.

    ReplyDelete