28 January 2011

En må jo finne på noe....


Hele denne uka har minste mann vært syk så jeg og maleren har byttet på å være hjemme. Vi har koset oss, puslet, sett masse dvd, bakt, sydd og lekt.
Nydelige tulipaner har fått plass på kjøkkenet og de gir en lys vår følelse i den kulda vi har. Til morran i dag var det ca 18 kuldegrader og da var det kos med fyr i peisen, lille gullet med dyne på sofa´n, veninnebesøk og vaffler til lunsj.

Alla þessa viku er litla gullið búið að vera veikt og ég og málarinn erum búin að skiptast á að vera heima með honum. Við erum búin að hafa það kósý, púsla, horft á fullt af dvd, bakað, saumað og leikið.
Dásamlegir túlípanar hafa eignast pláss á eldhúsborðinu og þeir gefa smá vorstemmningu í þessum skítakulda hjá okkur. Vona bara að ég nái að halda í þeim lífi í nokkra daga :) Í morgun var ca 18 stiga frost og þá var kósý að kveikja í arninum, að litla gullið læi í sófanum með sængina, fá heimsókn frá vinkonu og borða vöfflur í hádegismat.


Med så mange dager hjemme finner jeg jo selvfølgelig på noen prosjekter.....

Verandi heima í svona marga daga fær mig jú til að finna upp á einhverju.....



En ullgenser som var strikket for leeeenge siden skal endelig få glidlås og tas i bruk.
Ullarpeysa sem ég prjónaði fyrir lööööngu á núna loksins að fá rennilás og verða tekin í notkun.

Jeg har også kjøpt en ny tv benk på finn for bare noen få kroner. Planen var at jeg skulle male den og køyesenga til guttene. Jeg hadde kjøpt heftgrunn og lakk og skulle starte i går kveld etter jobb. På veien hjem fra jobben snakket jeg med maleren som denne gangen skulle absolutt ikke male møblene jeg hadde kjøpt. Nå måtte jeg gjøre det selv! Han spørte når jeg skulle begynne og skremte meg med hvo utrolig lang tid det kom til å ta og så videre. Når jeg kom hjem var det første jeg kjente lakklukt.... kjære, kjære mannen min hadde da allerede grunnet og lakket et strøk på både køysengen og tv hillen. Sjuklingen fikk hjelpe pappa og.
I kveld skal han ta på siste strøket og da kan jeg få disse møblene på plass i morra! Tenk hvo glad jeg blev!! Hihihi jeg får bare gjøre det morsomste :)


Ég fjárfesti í notaðri sjónvarpshillu fyrir örfáar krónur og planið var að ég ætlaði að byrja að mála hillluna og kojuna sem strákarnir eiga eftir vinnu í gær. Á leiðinni heim talaði ég við málarann í símann sem að þessu sinni ætlaði alls ekki að mála fleiri mublur, að þessu sinni gæti ég gert það sjálf! Hann spurði hvenær ég ætlaði að byrja og hræddi mig með því hvað þetta væri mikið mál og ætti eftir að taka langan tíma og svona. Þegar ég kom heim var lakklykt það fyrsta sem ég fann.... þessi elska var þá þegar búinn að grunna og lakka eina umferð á bæði hilluna og kojuna. Sjúklingurinn hafði fengið að hjálpa til líka.
Í kvöld ætlar hann svo að lakka síðustu umferðina og þá get ég komið mublunum fyrir á morgun og puntað og græjað og gert! Hihihi ég fæ bara að gera þetta skemmtilegasta!
Hugsið ykkur hvað ég varð glöð!!






Ha en fin, fin helg! Og husk å nyte den, plutselig er det mandags morgen igjen!! Planen hos oss er at ommøblere på gutterommet, dra på barnebursdag og kose oss :)


Eigið rosa góða helgi! Og munið að njóta hennar, áður en þið vitið af er aftur kominn mánudagsmorgun! Planið okkar er að breyta í strákanna herbergi, fara í barnaafmæli og hafa það gott :)


22 January 2011

Kreativ helg

Dette bildet skulle jeg legge ut i gårkveld..... det var sånn jeg brukte fredagskvelden, nytt interiørblad, rødvin, lys og smågodt. Rett etter at jeg tok dette bildet skulle jeg sette meg en bitte liten stund på sofaen... men,men, to minutter etter at jeg satt meg ned sovnet jeg der. Det var egentlig bare veldig deilig, var vel sliten etter uka.

Þessa mynd ætlaði ég eiginlega að leggja út í gærkvöldi.... það var svona sem ég naut föstudagskvöldsins, nýtt blað, rauðvín, kertaljós og gotterí. Stuttu eftir að ég tók þessa mynd ætlaði ég að setjast aaaðeins i sófann... ca tveim mínútum seinna hraut ég. Það var eiginlega bar voða notalegt, var lúin eftir vikuna.


Disse putene sydde jeg for par dager siden. De er 60 x 60 store av nydelig lin stoff. De skulle jo bare brukes som pynt, men guttene har jo funnet ut å de er veldig deilige å ligge eller sitte på foran tv´n. Det er helt i orden, dersom det er ikke noe problem å ta av dem og vaske. Sydde de på super enkel måte, med konvolutt opning på baksiden. Er stor fornøyd med de!




Þessa púða saumaði ég fyrir nokkrum dögum. Þeir eru 60x60 og úr hör. Þeir áttu nú bara að notast sem punt, en strákarnir fundu fljótlega út að þeir eru ansi góðir til að sitja eða liggja á fyrir framan sjónvarpið. Það er í góðu lagi þar sem að það er ekkert mál að taka utan af þeim og þvo. Ég saumði þá á ofur einfaldan hátt, með umslagslokun að aftan. Er gasalega ánægð með þá!



Guttene har begge to fått nye votter av hjemmefarget ull. De er helt enige med mamma´n sin at det er varmest og best med strikkevotter. De har allerede i daglig bruk :)


Strákarnir eru báðir búnir að fá nýja vettlinga úr heimalitaðari ull. Þeir eru sammála móður sinni um að það sé hlýjast og best að nota prjónavettlinga. Þessir eru nú þegar í daglegri notkun :)



Denne fargekombinasjonen er dagens prosjekt. Skal ikke si noe mer om det, kommer nemlig til å bli gave :) Dere får se resultatet seinere.


Þessi litasamsetning er verkefni dagsins. Ætla ekki að segja neitt meira um það af því að þetta verður gjöf :) Þið fáið að sjá útkomuna seinna.




Symaskinen durar og strikkepinnene går sammen og jeg nyyyyyter det :)

Ha riktig god helg !!


Saumavélin gengur og prjónarnir slást samman og ég nýýýýt þess :)
Eigið góða helgi!!


15 January 2011

Fargerik ull

For en stund har jeg følgt med islandske strikke damer som har forsket med farging av ull. Jeg har klødd i fingrene, men bestemte meg for å vente fram til etter jul, etter at jeg var ferdig med skolen mm. På island kjøpte jeg veldig gode konditorfarger fra Wilton. Disse fargene kan man uten tvil kjøpe et eller annet sted i Norge men jeg vet ikke hvor. Er det noen som vet om det???
Siste helg prøvde jeg så og HERREMALLA så gøy!!!!!! Jeg er hekta på blått og turkis..... synes det er fine farger til guttene mine så at jeg prøvde de. Jeg blev så gira at jeg glemte helt å ta bilder av prosessen, men dette her kommer jeg til å gjøre snart igjen og da skal jeg huske å ta flere bilder.


Her ligger ullen og tørker etter at jeg hadde farget den.

Og her har jeg laget nøster av den. Den som er mer hårete en de andre er islandsk ull (til venstre), de andre nøstene er norsk supervask ull.


Her er jeg godt i gang med votter av en av de norske ull nøstene. Synes de blev veldig fine, fargen er så fersk og fin. Jeg er en stor fan av ull og guttene bruker bare ull votter. De blir jo våte i snøen men aldri kalde. Da er det kjekt med 2-3 par til hver om gangen så de kan altid ta på seg tørre når de skal ut mange ganger samme dagen.


Her blir lørdagen brukt til rydding, strikking og kos. I kveld er vi invitert til middag/kveldsmat og brettspill til et vennepar. Gleder meg til god mat, latter og moro.

Ha fin helg alle dere i blogglandia


12 January 2011

Januar

Nå, etter at jeg tok ned all julepynten er det kanskje grått og rått i leiligheten, men guri jeg liker det!! Det er så rent og fint.

Vi koser oss mye med lys om dagen. Det er jo mørkt når vi kommer hjem og da er det koselig med levende lys. Dette brettet står på stuebordet med blonde duk, lys, små krukker for blomster som ikke har blitt kjøpt og kongler. Lune og behagelige farger, hvitt, brunt, sølv og litte grann lyse blått.Kongler er et tema på hjemmet nå.... de varmer opp de kalde-ikkejulepyntete-tingene.




Flere ferie bilder

Har endelig tømt kameraet og legger ut noen flere bilder fra Island. På mange steder på Island i den årstiden er det veldig grått og trist. Her titter Eyjafjallajökull frem.
Disse bildene er av aske rundt Eyjafjallajökull. Asken er veldig fin sand som der vi var har blitt våt og sett seg lag på lag på bakken. Kanskje fasenerende....

Her henger det frem tett askesand....

Hull etter vann tror jeg....
Viste dere at "The blue lagoon" faktiskt er blått??


06 January 2011

Juleferien

Vi er hjemme igjen etter en veldig fin julefeiring på Island. Vi var på full fart hele ferien, besøkte venner og familie og koset oss veldig. Men herremalla så slitne vi har vært siden vi kom hjem :) Jeg blev litt uggen i magen når vi kom hjem som endet med ennå en gang med omgangsyken. I dag har jeg blitt frisk igjen og nå får omgangsyken ikke lov til å komme oftere hit, har fått nok med hele tre ganger denne vinteren!


Dagen skal brukes til å rydde ned jula og vaske her i heimen. Jeg har ikke fått tømt kamera´t siden vi kom hjem dersom data´n er full og jeg får ikke plass før jeg brenner noen bilder på cd´er. Derfor lånte jeg noen bilder fra Tonje sin facebook side. Hun kom sammen med oss til Island og har mange fine bilder fra turen.




Badet hos mamma


Midnattsmat på kjøkkenet
Boblebadet i hagen til mamma
Stuen til mamma

Sang og moro med familie og gode venner

Nyttårs aftenGuitarspill og sang er gøy

Soloppgang på Island
Jeg legger ut flere bilder av det fine huset til mamma og stemningen vi hadde i juleferien når jeg har tømt kameraet mit.
Nå skal jula pakkes ned og noe annet fint komme opp i stedet. Ha en fin fin vinterdag dere