13 November 2010

desember stemmning

Huff jeg ser at det er jammen lenge siden jeg blogget siste gang.... har holdt på med oppgaveskriving så da er det lite annet uten oppgave, jobb, oppdraging av verdens herligste gutter og klesvasking som står på planen.
Jeg har begynnt å glede meg utrolig til advent, den tiden er bare så utrolig koselig! Baking, juleverksted, lys, kos, julemusikk, julegaver, julekort.... og nå for første gang skal jeg ta opp en norsk tradisjon og lage gave kalender til guttene og jeg tror jeg gleder meg mye mer en de gjør hehe

Sitter her sammen med lille man og vi ser på bilder siden i desember i fjor, de varmer hjertet. Legger ut noen til dere. Fram til i fjor har jeg nesten bare hatt hvitt og sølv til å pynte med til jul. Men i fjor syntes jeg røtt var så tradisjonelt, varmt og fint. Tror jeg kommer til å blande røtt, hvitt og sölv i år. Et gammelt keramik hus fra mormor varmer i adventstiden. Dette huset husker jeg siden jeg var liten, det hadde et fint plass i stuen til mormor og hun hadde altid telys inni det. Jeg synes julen handler om tradisjoner og gode følelser og hva passer da bedre en en gammel skat :)

For noen år siden var jeg på juleverksted sammen med venninner. Vi lagde julekuler av plast som vi puttet bilder av ungene våre inni. Jeg blir altid glad når jeg henger disse op! Gleder meg til å hente de ned i kjelleren i år.

Vi holder i islandske tradisjoner og en av dem er at putte sko ut i vindu. Islandske julenissene er 13 og tretten dager før jul kommer den første ned fra fjellet og gir snille barna små ting i skoen sin som de har puttet ut i vindu. Så kommer nissene en om gangen hver eneste natt fram til jul. Hvis barna ikke er snille kan de få potet fra nissen, og det er ikke noe moro!
Det er altid lov å hope for noe stort når en puttet stövler opp i vinduet :)

Hva er dine tradisjoner?

Det er bare så herlig å se gleden og spenningen hos de lille gullene!

Oh, jeg gleder meg til jul!

3 comments:

 1. Heia Katla,har savnet deg!!
  KJekt å høre fra deg igjen!
  Koslige ting,og skjønne gutter du har bilde av!!
  Ha ei fin helg!
  Stor lørdagsklem fra Sol

  ReplyDelete
 2. En liten hilsen til deg på bloggen min,
  Klem fra Sol

  ReplyDelete
 3. Æ Katla þú ert svo mikið krútt. Það er allt svo krúttlegt sem þú gerir. Ég vildi óska að ég gæti komið til þín og séð þessar fallegu skreytingar.
  En í staðinn færð þú að sjá mínar skreytingar sem eru reyndar ekki komnar upp, víí hlakka svo til að fá ykkur:)

  ReplyDelete